سئو چیست

آیا در مورد اینکه SEO چیست و چگونه کار می کند ، کنجکاوید ؟
اگه دارید این مقاله رو میخونید، به احتمال زیاد شما جز افرادی هستید که به تازگی وب سایت خودتون رو راه اندازی کردید و می خوایید بدونید سئو چیه و چطوری میشه یک سایت رو سئو کرد؟
باید بگم که نیازی به کنجکاوی نیست، چون تو مسیر درستی هستید و من در این مقاله دقیقا بهتون میگم که SEO چیه و چطوری میشه یه سایت رو سئو کرد. تو این قسمت باهم مفهوم سئو رو از نظر شرکت ها و اشخاص معروف این حوزه رو باهم میخونیم و بعد به طور کامل سئو رو برای شما توضیح میدم.
سایت Search Engine Land:
SEO فرایند دریافت ترافیک از نتایج جستجوی “رایگان” ، “ارگانیک” ، “سرمقاله” یا “طبیعی” در موتورهای جستجو است.
شرکت Moz:
بهینه سازی موتور جستجو (سئو) عملی برای افزایش کمیت و کیفیت ترافیک به وب سایت شما از طریق نتایج موتور جستجوی ارگانیک است.
بهینه سازی موتور جستجو (SEO) فرآیند تأثیرگذاری بر مشاهده آنلاین یک وب سایت یا یک صفحه وب در نتایج ناپایدار موتور جستجوگر وب است، که اغلب به آنها ترافیک ” طبیعی” یا “ارگانیک” گفته می شود که ممکن است به مشتریان شما تبدیل شوند
شرکت Yoast:
بهینه سازی موتور جستجو (سئو) عمل بهینه سازی وب سایت ها برای رسیدن سایت ها به موقعیت بالایی در نتایج جستجوی گوگل یا موتور های جستجوگر دیگر است. SEO بر رتبه بندی در نتایج جستجوی ارگانیک (غیرپرداخت) تمرکز دارد.
اقای Neil patel:
بهینه سازی موتور جستجو (SEO) فرایند بهینه سازی محتوای آنلاین شما است به گونه ای که یک موتور جستجو دوست دارد آن را به عنوان یک نتیجه برتر برای جستجوی یک کلمه کلیدی خاص به کاربران نشان دهد.
خب اینها تعدادی از تعریف های کمپانی ها و اشخاص بزرگ حوزه سئو بود، در ادامه میخوام اطلاعات بیشتری در مورد مفوم سئو ( SEO ) در اختیار شما بذارم.

سئو (SEO) به زبان ساده :
SEO یا در اصطلاح عام «سئو» که بین کاربران فارسی زبان رایجتر است، به معنای تحت الفظی یعنی «بهینه سازی موتور جستوجو» یا همان Search Engine Optimization. پس سئو به عبارت سادهتر، فرآیندی است که طی آن قرار است جایگاه وبسایت در موتورهای جستوجو بهبود پیدا کند، آن هم به وسیلهی بهینه سازی وبسایت.
پس هر چه این کار آگاهانه و با دقت صورت گیرد، احتمال موفقیت بالاتر خواهد رفت و قرار گرفتن وبسایت در صدر نتایج موتورهای جستوجو، به ویژه موتور جستوجوی گوگل، میتواند پتانسیلی برای رشد و افزایش فروش برای یک کسب و کار باشد که به هیچ وجه نباید به سادگی از کنار آن گذشت و آن را نادیده گرفت.پس تمام تلاش شما فقط برای این است که سایت شما در صدر صفحه قرار بگیرد.
از طرفی یکی از اهداف سئو از نظر موتورهای جستوجوگر این است که نتایج را برای کاربرانی که به جستجوی کلمات کلیدی یا موضوعات خاص می پردازند به وبسایتهای مورد نظرشان برساند. پس این استراتژی و تصمیم گیری شما دربارهی «سئو» است که میتواند مسیر کسب و کار اینترنتی شما را مشخص کند و آن را بهبود بخشد و یا حتی استفادهی نا آگاهانه و اشتباه، آن را به نابودی بکشد.
چرا باید به سئو اهمیت بدهیم؟
همه وب سایت ها در رقابت زیادی با یکدیگر هستند و روند سئو به هر سازمانی کمک می کنه تا در صفحات اول موتورهای جستجو جایگاه بالایی بدست بیاورند. سئو باعث میشه تا سایت ها با لیست کلمات کلیدی یا عبارات خاص در نتایج جست و جو قرار بگیرند.
یکی از موارد مهم محتوای سایت هست که باید در مقابل مخاطب هدفمند ظاهر شود ینی محتوای سایت ما همون محتوایی باشه که کاربر به دنبال اون هستش، به همین دلیل، شما سعی می کنید مقالات وبلاگ خود را بهینه کنید. این کار به شما کمک می کنه تا مطالب خودتون رو به افراد درست ارائه بدید. ترافیکی که از این طریق جذب میشوند را ترافیک هدفنمند می گویند.
بدون شک امروزه واژهی سئو (SEO) و بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستوجو، بیش از پیش شنیده میشود و نقش پر رنگتری نیز نسبت به گذشته پیدا کرده است و شاید دلیلش این باشد که اهمیت سئوی سایت (Website SEO) بین صاحبان وبسایتها و کسب و کارها نسبت به گذشته آشکارتر شده است.
همچنین در حال حاضر و با توجه به شرایط رقابتی در زمینههای مختلف، کسب رتبهی مناسب در موتورهای جستوجو یکی از شرایط حیات و ادامهی زندگی برای یک کسب و کار تلقی میشود. قبل از پرداختن به هر موضوعی، اجازه دهید تعریف سادهای از سئوی سایت (بهینه سازی سایت) داشته باشیم تا بعد از آن به دلایل اهمیت و لزوم انجام سئوی سایت برای بقای وبسایت پرداخته شود.
چرا « سئو » یک اصل مهم است؟
پاسخ به این سؤال ساده است. در دنیای رقابتی امروز برای دیده شدن در موتورهای جستوجو باید در صدر بود. به طور مثال، تصور کنید برای خرید یک محصول به صورت اینترنتی، کاربران تا چه میزان هنگام جستوجوی محصول مورد نظرشان به صفحات دوم یا انتهایی نتایج جستوجو مراجعه میکنند؟ جواب مشخص است. به ندرت.
کاربران بیشتر به همان نتایجی که در صفحهی اول نمایش داده میشود اکتفا کرده و به همان وبسایتها نیز وارد شده و معمولاً خریدشان را انجام میدهند. اگر هم خریدی انجام ندهند، وبسایتی که در صفحهی اول قرار گرفته باشد، یقیناً شانس بیشتری برای برنده شدن در رقابت با سایر رقیبانش خواهد داشت و از دید اکثر کاربران از اعتبار بیشتری برخوردار است. حال این برداشت صحیح باشد یا غلط.
پس طبیعی است که هر کسب و کاری تمایل داشته باشد وبسایتش در کلمات کلیدی مختلفی که توسط کاربر جستوجو میشود در صفحهی اول گوگل و در صدر نتایج قرار گیرد. چون این میتواند به معنای دیده شدن بیشتر و در نتیجه احتمال افزایش فروش محصولات با حداقل هزینه برای یک کسب و کار باشد.

چرا وب سایت ما به سئو نیاز دارد؟(6 دلیل )
بخش عظیمی از ترافیک اطلاعات در اینترنت توسط تبلیغات (نتایج سرچ ها ) موتورهای جستجو صورت می گیرد. معتبر ترین موتورهای جستجو در دنیا عبارت اند از گوگل، بینگ و یاهو می باشد هرچند شبکه های اجتماعی گوناگون و مدل های دیگر ترافیک اطلاعات نیز وجود دارند که میتوانند برای سایت شما بازدیدکننده ایجاد کنند، اما موتورهای جستجو روش (Metod ) اصلی هدایت کاربران در اینترنت است. چه سایت شما ارائه دهنده محتوا، سرویس ها، محصولات و اطلاعات باشد و چه در مورد هر چیز دیگری،فرقی نمیکند این موضوع کاملا ثابت شده است.
- مشتریان هدفمند را به سایت خود هدایت کنید.
- فروش خود را چند برابر کنید.
- برند سازی انجام می گیرد.
- اعضای سایت شما بسیار بالا می رود.
- از رقبا پیشی بگیرید.
- هزینه ی سئو بسیار پایین تر از تبلیغات اینترنتی می باشد.
چرا موتورهای جستجو نمی توانند سایت ما را بدون سئو بسنجند؟
درست است که موتورهای جستجو هوشمند هستند، اما با وجود پیشرفت فراوان هنوز به توسعه زیادی احتیاج دارند. موتورهای جستجو همواره در حال فعالیت در جهت بهبود بخشیدن به تکنولوژی و بررسی عمیق تر در وب و بازخورد بهتر نتایج از کاربران هستند.سئوی صحیح می تواند ترافیک زیادی را به طرف سایت شما هدایت کند

ولی یکی حرکت اشتباه در سئو میتواند سایت شمارو از نتایج جستجو حذف کند و یا به صفحاتی که هیچ ترافیکی در آن صفحات وجود ندارد بفرستد که در بین سئو کارها، به این اتفاق پنالتی ( Google Penalties) میگویند. پس دانستن اصول و قوانین سئو یکی از مهم ترین اقدامات قبل از شروع سئو یک سایت است.
چرا سایت خود را برای گوکل سئو میکنیم؟
موتورهای جستوجوی مختلف از جمله «گوگل»، «بینگ»، «یاهو» و بسیاری از موتورهای جستوجوی دیگر، هر کدام الگورتیمها و قوانین خاص خود را جهت رتبه بندی وبسایتها دارند. اما نکتهی مهم این است که موتور جستوجوی گوگل با اختلاف فاحش، سهم بیشتری از بازار موتورهای جستوجو را در جهان و به خصوص ایران، به خود اختصاص داده است.
به همین دلیل اکثر کسب و کارها سعی میکنند وبسایت خود را برای موتور جستوجوی گوگل بهینه کنند تا بتوانند رتبهی مناسبی در آن کسب کنند. چون کاربران معمولاً از این موتور جستوجوی قدرتمند و هوشمند برای رسیدن به مقاصدشان استفاده میکنند. پس بهینه سازی وبسایت برای موتور جستوجوی گوگل، میتواند یک استراتژی و سرمایهگذاری هوشمندانه تلقی شود.
تفاوت سئو و تبلیغات گوگل چیست؟
سئو نتایج ارگانیک گوگل را تحت تاثیر قرار می دهد، اما تبلیغات گوگل (google Ads) نتایج (paid) یا همان پولی را شما به تبلیغات اختصاص داده اید می باشد، با این نوع تبلیغات می توانید به صفحه اول راه پیدا کنید و بابت نمایش تبلیغ خود هیچ پولی هم پرداخت نمیکنید اما بابت هر کلیکی که کاربر روی لینک شما (لینک سایت ) انجام می دهد به گوگل پول پرداخت می کنید.
ولی برای سئو باید وب سایت خود را بهینه سازی کنید تا به استاندارد های گوگل نزدیک شوید. سپس می توانید در نتایج طبیعی گوگل قرار بگیرید و بدون پرداخت هیچ هزینه ای جایگاه خود را در رتبه های برتر نگه دارید.
قیمت سئو سایت چقدر است ؟
سئو یک محصول نیست بلکه مجموعه ای از خدمات تخصصی است در نتیجه نمیتوان قیمت مشخصی برای همه سایت ها در نظر گرفت.قیمت سئو باتوجه به حجم عملیات بهینه سازی و سئو مورد نیاز یک وب سایت نسبت به میزان رقابت و سختی کلمات آن وب سایت به دست می آید.
به زبان ساده تر با در نظر گرفتن رقبا و فعالیت بر روی آن کلمه کلیدی با استفاده از چند ابزار برای سنجش و تعداد جستجوی یک کلمه می توانیم به سختی آن پی ببریم و با توجه به آمار و ارقام بدست آمده هزینه و زمان مناسب را اعلام کنیم.

فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایت ها چیست؟
گوگل برای رتبهبندی وبسایتهای مختلف از فاکتورهای گوناگونی استفاده میکند. گفته میشود بیش از 200 فاکتور برای رنکینگ در این موتور جستوجو مورد بررسی قرار میگیرد که ما از بسیاری از این فاکتورها آگاهی نداریم.
اما با آنالیز و بهینه سازی فاکتورهایی که از آنها آگاهی داریم، میتوانیم تلاش کنیم تا سهم بیشتری از سایرین در این رقابت تنگاتنگ به دست آوریم و جایگاه خود را در نتایج جستوجو بهبود بخشیم. فاکتورهایی مانند: کیفیت محتوا و تولید محتوای سئو شده، لینک سازی داخلی، بک لینک ها، موارد تکنیکال مانند سرعت وبسایت، ریسپانسیو بودن وب سایت و … همچنین استفاده از سئوی کلاه سفید و دوری از تکنیک های سئوی کلاه سیاه، در ادامه کامل به این موضوع می پردازیم.
تحقیق کلید واژه چیست؟
تحقیق کلید واژه فرآیند شناسایی کلمات و عباراتی است که می خواهید در استراتژی SEO صفحه سایت خود هدف قرار دهید.
بنابراین قبل از اینکه سایت خود را سئو کنید، باید بدانید که مشتریان هنگام جستجوی اطلاعات در مورد صنعت، محصولات، خدمات یا تجارت شما از کدام کلمات و عبارات استفاده می کنند. تحقیقات کلمات کلیدی حیاتی ترین مرحله در بهینه سازی موتور جستجو می باشد و این بر اساس چند عامل انجام می شود.
- مرتبط بودن کلمه کلیدی
- میزان سرچ کلمه کلیدی
- سختی کلمه کلیدی
- ترند بودن کلمه کلیدی
انواع کلمات کلیدی :
کلمات کلیدی کوتاه (Short Taill) :این کلمات کلیدی دارای حجم جستجوی بالا و رقابت بالا اما دارای نرخ تبدیل کمتری هستند.
کلمات کلیدی طولانی (Long Taill):این کلمات کلیدی برای صفحات هدفمند مانند صفحه محصول و مقاله استفاده می شود زیرا نرخ تبدیل بالایی دارد.
ابزارهای مورد استفاده در تحقیقات کلمات کلیدی
- ابزار Ahrefs (پولی)
- ابزار Semrush (پولی)
- ابزار Ubbersuggest (پولی و رایگان)
- افزونه Keyword Everywhere (پولی و رایگان)
- سوال و جواب (پرداخت و رایگان)
دو گام اصلی و مهم در سئو:
سئو خارجی، سئو داخلی را میتوان دو گام اصلی و مهم در بهینه سازی وب سایت دانست که در ادامه هرکدام را به طور مختصر برای شما توضیح می دهم
منظور از سئو داخلی (On-Page SEO) :
سئو داخلی مجموعه فعالیت هایی می باشد که می توانید در صفحه خاصی از وب سایت خود انجام دهید تا عملکرد جستجو و مشاهده آن را در موتور جستوجو بهبود ببخشد. این مجموعه فعالیت می تواند شامل کارهایی مانند: محتوای یونیک، بهبود تایتل مقالات، ساختاربندی URL، چگالی کلمات کلیدی، بهینه سازی عکس ها، لینک سازی داخلی، نوشتن متای توضیحات (Meta Description)، بهینه سازی کدهای سایت و …
منظور از سئو خارجی (Off-Page SEO) :
سئو خارجی مجموعه فعالیت هایی می باشد که خارج از سایت برای بهبود رتبه صفحات سایت خود در موتور جستجو (گوگل، بینگ و…) انجام می دهیم. سئو خارج از سایت یکی از مهمترین قسمتهای یک استراتژی موفق است.
معمولاً تصور می شود سئو خارجی فقط لینک سازی است، اما در واقع، روشهای سئو خارجی (Off-Page) بسیار بیشتری وجود دارد که اگر می خواهید یک مزیت رقابتی کسب کنید، باید از آنها استفاده کنید.
لینک سازی اغلب به عنوان اصلی ترین تاکتیک سئو خارجی در نظر گرفته می شود، اما سئو خارجی می تواند شامل تاکتیک هایی مانند بازاریابی محتوا، شبکه های اجتماعی، پادکست ها و موارد دیگر باشد.

سه اصل مهم در سئو چیست؟
سئو را میتوان به یک صندلی سه پایه تشبیه کرد که با کوتاه شدن یکی از پایه ها، سایت شما در نتایج موتور جستجو (SERP) سقوط می کند.
تمام تلاش های ما برای سئو، تو یکی از سه دسته زیر قرار میگیره
1. سئو تکنیکال (Technical Seo) :
سئوی فنی (تکنیکال) به بهینه سازی وب سایت و سرور اشاره دارد که به ربات های موتورهای جستجو کمک می کند تا وب سایت شما را به طور کامل بخزند تا محتوای شما ایندکس شود. از جمله موارد مهم تکنیکال میتوان به سرعت سایت ،استفاده از structured dataها، استفاده از Bread Crump ، ایجاد نقشهی سایت و … اشاره کرد

2. محتوا سئو شده ( Content Seo ) :
محتوای سئو شده هر محتوا است که با هدف جذب ترافیک موتورهای جستجو ایجاد می شود. تولید محتوا شامل تولید محتوای ویدئویی، تولید محتوای گرافیکی و پادکست میباشد که هر کدام بر حسب کیفیت و جذابیت خود تاثیر به سزایی در افزایش ترافیک و سئو سایت دارد.
3. لینک ها :
منظور از لینک ها، پیوند هایی می باشد که یک صفحه را به صفحه ای دیگر وصل میکند. این صفحات میتوانند داخل وب سایت ما باشند که به آنها لینک های داخلی ( Internal links ) و یا به یک صفحه اینترنتی خارج از وب سایت وصل شود که به آنها لینک های خارجی ( External Links ) گفته میشود.
باید به یاد داشته باشید ، هدف گوکل ارائه بهترین نتیجه ها (پاسخ ها) به سؤالاتی است که کاربر در گوگل سرچ میکند و هدف ما از بهینه سازی جستجو ( سئو ) برای این است که به گوگل ثابت کنیم، صفحه های ما یکی از بهترین پاسخ ها را به سؤالی که مشتری می پرسد ارائه می دهد. یعنی صفحه ی ما بهترین پاسخ برای کلمه ای که کاربر در گوگل سرچ کرده می باشد.
انواع لینک ها :
در لینک سازی ( linkbulding ) زمانی که لینکی را ایجاد می کنیم یا لینکی به صورت طبیعی برای ما ساخته شود به دو دسته بندی اصلی تقسیم میشود، این لینک های ساخته شده یا از نوع لینک فالو(follow) هستند و یا لینک نوفالو (nofollow)
لینک فالو Follow :
بک لینک های درج شده از نوع فالو (Dofollow) به ربات های گوگل این امکان را میدهد که به اصطلاح لینک مورد نظر را دنبال کنند و به سایت شما برسند، میتوان گفت لینک های فالو با ارسال یک سیگنال مثبت به گوگل، که نشانه تایید اعتبار لینک شما از نظر سایت لینک دهنده می باشد، باعث انتقال اعتبار به صقحه و دامنه شما میشود. ارزش و اعتبار لینک های فالو بسته به اعتبار صفحه و اعتبار دامنه وب سایت لینک دهنده متفاوت می باشد، هرچه اعتبار دامنه سایت لینک دهنده بیشتر باشد، صفحه شما اعتبار بیشتری بدست می اورد
لینک نوفالو Nofollow :
بک لینک های نوفالو بر خلاف لینک های فالو به موتورهای جستجو اعلام میکند که لینک را دنبال نکنند و اعتباری هم به سایت مقصد داده نشود
لینک های Sponsored :
این نوع لینک به معنی حمایت مالی بوده و هدف از این نوع لینک ، درج لینک هایی است که جنبه تبلیغاتی دارند
لینک از نوع UGC :
عبارت ugc مخفف User Generated Content است، منظور از لینک های ugc لینک هایی می باشد که محتوای آن توسط کاربرها ایجاد شده است.
انواع سئو :
- سئو کلاه سیاه
- SEO کلاه سفید
- سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه سیاه (BLack Hat Seo) :
سئو کلاه سیاه تکنیکی است برای بهبود رتبه صفحه با نقض قوانین و سیاست های موتور جستجو استفاده می شود.
لیست برخی از اقدامات سئو کلاه سیاه :
• دستکاری لینک ( Link manipulation )
• تکرار زیاد کلمات کلیدی (Keyword stuffing )
• محتوای تکراری ( Duplicate content )
• ریدایرکت های اب زیر کاه ( Sneaky redirects )
سئو کلاه سفید (White Hat Seo) :
تکنیک های کلاه سفید برای بارگذاری صفحه با استفاده از کلمات کلیدی کاملاً مرتبط به طور طبیعی در محتوای شما و ایجاد محتوای با کیفیت بالا که برای کاربر نهایی جالب باشد، استفاده می کنند.
لیست برخی از اقدامات سئو کلاه سفید :
- از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید
- محتوای با کیفیت بالا ایجاد کنید
- بهبود پیمایش وب سایت
- سرعت بارگذاری وب سایت خود را افزایش دهید
سئو کلاه خاکستری (Seo Hat Grey) :
سئو کلاه خاکستری ترکیبی از تکنیک های کلاه سیاه و سفید است. این اقدامات باید به نحوی انجام شود که طبیعی جلوه کند تا الگوریتم های گوگل متوجه سیاه بودن این اقدامات نشود. الگوریتم های گوگل آنها را با تکنیکهای سئو کلاه سفید اشتباه میگیرد
لیست برخی از اقدامات سئو کلاه خاکستری :
- خرید بک لینک ( Link purchasing )
- لینک سازی داخلی بیش از حد ( Excessive internal linking )
سئو محلی (Local SEO)
سئو محلی برای آن دسته از مشاغل است که بر روی بازار خاصی تمرکز دارند، سئو محلی می تواند یک کشور کامل مانند ایران یا ایالات متحده امریکا باشد همچنین می تواند یک شهر خاص در یک ایالت خاص مانند نیویورک یا استان تهران باشد.

بهترین راه برای انجام سئو محلی، درج سایت خود در لیست مشاغل محلی ( local business ) است.
لیست برخی از وب سایت های کسب و کار :
- Google my business
- Yelp
- فیس بوک
- توییتر
- یاهو
- Tripadvisor
- بینگ
- Crunchbase
- Justdial (فقط برای هند)
نقش تجربهی کاربران در «سئو» چیست ؟

کاربران زمانی به موتورهای جستوجو از جمله گوگل مراجعه میکنند که دنبال پیدا کردن چیزی یا برطرف کردن نیازی باشند. حال اگر شما یا وبسایتتان آن چیز موردنظر باشید یا بتوانید نیازشان را برطرف سازید، کاربران به شما خواهند رسید؛ اما به شرطی که وبسایت شما در صدر موتور جستوجوی گوگل قرار گرفته باشد.
پس حتماً شما باید اطلاعات صحیح از مخاطبین، کاربران یا مشتریان خود داشته باشید و بدانید آنها به دنبال چه چیزی میباشند و طرز فکرشان چیست! پس میتوان دریافت که بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستوجوگر به خصوص برای کسب و کارها یک ضرورت است، نه یک انتخاب.
ضرورتی که میتواند باعث بقای یک کسب و کار باشد و در حقیقت شما با سئوی وبسایت و خلق محتوای هوشمندانه، به گونهای اقدام به سرمایهگذاری کردهاید. پس به عبارت سادهتر، وبسایت شما باید توسط موتورهای جستوجوگر ایندکس شود، در غیر این صورت و در دنیای فعلی، احتمالاً شما یک بازنده خواهید بود.
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
معرفی الگوریتم های گوگل
کوسایتیشن co-citation و کوکورنس co-occurrence چیست؟
سئو سایت های چندزبانه
کنیبالیزیشن چیست
بهترین ابزار تحلیل سئو کدام است ؟ ( SEMrush یا Ahrefs )
آموزش ساخت اکانت رایگان Kwfinder
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله مفیدی بود کاش سریع تر اپدیت بشه
متشکرم، به زودی آپدیت میشه
به زودی اپدیت میکنم مقاله رو
مرسی مطلب خیلی خوبی بود منتظر اپدیت هستم لطفا در مورد انواع تگ ها و تاثیرشون تو سئو هم صحبت کنید